ИнтервюСки и зимни спортове

Валентин Миладинов се завърна с бронз от Олимпиадата

 

Анна Манова

Христиана Видинова

Бордкросистът Валентин Миладинов се завърна от младежката Олимпиада. Самоковската гордост се прибра с третото място и медал за България. Той постигна това след серия от успешни представяния през изминалия сезон, едното от които на Световното първенство. Състезателят от клуб „БороБорд” изрази радостта си от спечелената квота и определи постоянството и амбицията като ключови фактори за резултатност в спорта. Вторите зимни младежки олимпийски игри ще се проведоха от 12 до 21 февруари 2016 година в Лилехамер, Норвегия.Младата олимпийска надежда от Самоков замина за Скандинавието с високо поставени цели пред себе си – класиране поне в първата шестица, а се завърна в челната тройка.  Вальо и всички български участници и треньори бяха посрещнати в понеделник на летището с много цветя . Бордкросистът получи от спонсора на БОК – ПИБ по една специална сребърна монета, изработена в Нова Зеландия. Подаръкът бе връчен от Илона Станева, която е директор „Маркетинг и реклама” в ПИБ, също така пожела бъдещи успехи на всички наши надежци в зимните спортове.

Как премина състезанието?

Добре премина, бяхме малко повече от седмица, от 7.02 – 22.2. На 22 февруари се прибрахме.

Колко време ти отне подготовката?

Малко време се подготвях. Една седмица, но не е било някаква сериозна подготовка, една стартова секция в Банско.

Доволен ли си от класирането?

Доволен съм.

Какво означава този медал за теб?

Много, защото е от Олимпиада.Отидох за медал.

Как се почувства, когато разбра, че ти си третият носител на медал?

Много радостно, неописуемо е. Срещнах се с най-добрите от моята възраст  в спорта от различни нации.

Какво предстои на Валентин Миладинов?

Тренировки и състезания. Следващите състезания, които ме очакват да се представя по-напред. Някои ФИСОВЕ. Тук са Републиканските и после в чужбина.

Бордът  за теб е…

С мисълта за добри резултати лягам и ставам. Искам да постигам резултати и да представям града и страната ни по възможно най-добрия начин.  А за това се изисква добра подготовка и ходене по лагери. Това е основният недостатък. Няма как да има добри резултати без труд.

Каква е твоята мечта?

Да отида на Олимпийските игри.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close