Култура

Ваканция в библиотеката

 Зоя Станковаdetski biblioteka

Не само „Забавно лятно четене” очаква най-малките посетители на Общинска библиотека „Паисий Хилендарски” през лятото.

От първи юли до двадесет и девети август в детския отдел на библиотеката малките читатели на възраст от 6 до 14 години ще могат да преживеят една различна ваканция.

Заниманията ще се провеждат на групи – сутрин от 10:00 до 12:00 часа – деца от 6 годишни до 3 клас и след обяд от 14:00 до 16:00 часа – от 4 до 7 клас.

Ваканцията в библиотеката включва не само много забавления, но и куп полезни занимания: „Тайнството на библиотеката”: как да намерим сами книга във фонда на библиотеката, работа с електронни каталози; „В света на музиката”; „Да играем и да готвим”; Сръчни ръце”: арт ателие за приложно творчество; „Млад турист”: с книга сред природата; „Културни маршрути”: запознаване с историческите забележителности на Самоков; „Забавни и развлекателни игри”: танци, пъзели, викторини.

Библиотечните служители са подготвили за нашите най-малки съграждани истинска цветна дъга от разнообразни обогатяващи и оформящи личността занимания, неограничени познания и разбира се, много игри. Няма как ваканцията на едно дете да е скучна и еднообразна, ако част от нея е прекарана в чудните и необятни светове, които разкриват библиотеките по един или друг начин.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close