ОбществоРегионалниСамоковСъбития

Ваканция в библиотеката

Зоя Станкова

Когато слънчевите лъчи пристъпят прага на месец юни и лятото разтвори широко своите прегръдки за околния свят, вратите на Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“ се “усмихват” още по-широко отворени на най-малките си посетители и любители на книгите. На най-сърцатите, най-искрени и същевременно най-откровено критични малчугани, които са сърцето на библиотеката, нейното бъдеще, възпитавано да обича словото и да прелиства всеки лист с уважение.

Инициативата „Ваканция в библиотеката”, се наложи в годините като предпочитано лятно развлечение сред децата. Място и изживяване, което е популярно, желано и вплита в себе си, както усмивки и развлечения, така и много игри, творчество, нови приятелства, нови познания, книги, автори. Светове!
Децата не просто изработват, рисуват, четат, пеят, а напротив – правят много повече – познават ценността на екипната работа, на словото, любовта към природата, всичко онова, което за тях е частица от многото скъпоценни камъчета, които ще събират и пъхат в сандъчетата с неизброими за тях богатства, докато растат.

Разнообразните и увлекателни дни в детските филиали на Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“ и това лято ще включат в себе си: „Тайнството на библиотеката” – как да намерим сами книга във фонда на библиотеката и работа с електронни каталози; „Активни потребители ” – финансова грамотност за деца; „Забавното лятно четене” – книгите прочети, дневника попълни и таблета грабни; „Сръчни ръце” – арт ателие за приложно творчество; забавни и развлекателни игри; „Зелена идея – еко лято” – екологично образование; „Географски и културни маршрути“ – запознаване с историята, природните и културни забележителности на държавите по света и на Самоковския край.

Заниманията ще се провеждат в Детския отдел и филиалите в IV квартал и „Самоково“ от 11 юни до 17 август 2018 г., всеки ден от 10.00 до 12.00 и от 14.00 до 16.00 часа, а в тях ще могат да вземат участие читателите от 1 до 7 клас.

И неслучайно поканата на библиотеката завършва с думите: „Заповядайте при нас,  за да създадете нови приятелства и да изживеете едно прекрасно лято!“

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close