Седмицата

Ваканцията в библиотеката – забавна и обогатяваща

elena stefanowaЗоя Станкова

Имах желаниетo, като човек, който по един или друг начин стана част от тази ваканция, да представя „Ваканция в библиотеката” и през друг поглед – този на децата. Виждам, че родителите са видимо доволни, че децата им се обогатяват, а децата на свой ред са щаствливи сред полето на творческите си идеи и книгите.

Няма да скрия, че заниманията в детския отдел на библиотеката се посещават от много интелигентни деца, с потенциал за развитие. Разбира се, не липсват и „щури глави”, но това съвсем не е в минус, а напротив.

Искаше ми се да събера повече мнения на деца, повече разкази за това, какво им дава библиотеката, как се чувстват те в нея и какво мислят за нещата, които правим през лятото, но всичко основно бе определяно от малчуганите с една дума „Забавно!” и по между другото, ми споделиха още, че им е много хубаво, приятно и интересно.

Елена Стефанова, редовен посетител на заниманията в детския отдел на Общинска библиотека „Паисий Хилендарски – “Дните ми в библиотеката минават бързо и забавно, а не бавно и скучно!”. Тя е на 11 години, живее и учи в Благоевград, но ваканциите прекарва при баба и дядо в Самоков. Не отдавна в нея се проявява интерес към поетичното слово и за да стимулираме децата да се развиват, ще ви представим нейн стих, който сама изрецитира пред приятелите си в библиотеката.

 

Книгите

 

Книгите са нашето злато!

Те са нещо свято!

Всеки трябва да чете,

с радост в своето сърце!

 

Книги,книги, колко щеш,

в библиотеката отивай да четеш –

за Вазов и за Левски,

има даже и с принцески.

 

На руски и на френски,

на английски и на немски,

книгите в съня сънувам,

ах,как обичам да римувам!

 

С това стихотворение, през месец май, печели първо място в конкурс, огранизиран от училището, в което учи.

И така, в библиотеката не само лятото е представено по различен и креативен поглед, но и ни запознава с нови таланти!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close