Седмицата

Бързи, смели, сръчни – ученици играха и се забавляваха в ОУ ”Митрополит Авкс. Велешки”

byrzi smeli srychniАнна Манова

Днес в салона на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” беше изключително шумно и весело. Причината за препълнения с детска глъчка, ученици, учители и гости салон на училището е състезанието „Бързи, смели, сръчни”. Празникът е посветен на националния ден на спорта /17 май/ и е под патронажа на Община Самоков. А организатори на състезанието са НУ „Станислав Доспевски”. За спазването на правилата на игрите следеше Камелия Асенова, която беше  и водещ на спортното мероприятие. Участници в „Бързи, смели, сръчни” бяха отбори от училищата ОУ „Христо Смирненски” с. Радуил, ОУ „Митр. Авкс. Велешки”, НУ „Станислав Доспевски”, НУ „Петър Берон” и ОУ „Димчо Дебелянов” с. Говедарци. Жури бяха треньорите към общинския детско- юношески шампионат. Химн на състезанието за седма поредна година е песента за приятелството. Състезанието официално беше открито от кмета на Общината Владимир Георгиев, който пожела в няколко изречения децата да се насладят на състезанието и да бъдат борбени и енергични и в живота. Гости на мероприятието бяха още Настя Мишкова, Жулияна Костова и Гиргина Рангочева.

Учениците от петте училища се състезаваха равностойно и дадоха всичко от себе си. Публика бяха техните съученици, които допълнително повдигаха спортния хъс и дух на събитието. В оспорваната битка първото място си поделиха трите училища НУ „Станислав Доспевски”, ОУ „Митр. Авкс. Велешки” и ОУ „Димчо Дебелянов”, след тях на второ място се класира НУ „Петър Берон” и с една точка разлика на трето място останаха възпитаниците от ОУ „Христо Смиренски”.

За доброто настроение в паузите между трите кръга на състезанието се представиха изящните гимнастички Ивалина Вукадинова и Джована, както и чаровните мажоретки към училището домакин, с ръководител Евелина Таинова. Състезанието беше закрито от Гиргина Рангочева, а Жулияна Костова награди капитаните на отборите с грамоти за участие и топки.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close