РегионалниСпорт

Българчета завоюваха титли и медали в Москва

        Новата 2016 година започна с невероятен триумф на децата от Арт компания „Нови звезди“. Те станаха победители на Международния фестивал за таланти, мода и красота “Принц и принцеса на Вселената” 2016, който се проведе в снежно красива и Новогодишна Москва. В центъра на събитията беше невероятно грациозната, талантлива и винаги усмихната Виктория Шукейн – на 8 години от Самоков, за която ви разказахме през лятото и Елизабет-Амитис Абдулджалил на 4 г. от София. При пътуването си те бяха придружени от своите родители и представители на Арт компания „Нови звезди“.

Организаторите на фестивала бяха подготвили богата културна програма. Групата посети Червения площад и разгледа празнично украсения ГУМ. Руската столица винаги грее в невероятно красива Новогодишна и Коледна украса, но тази година  ръководството на града беше надминало себе си. Безброй богато украсени елхи, светещи гирлянди, греещи фигури и скулптури, новогодишни базари и Москва се превръща в една светеща феерия.

По повод отбелязването на Коледа /в Русия  е на 7 януари/, участниците в Международния фестивал имаха Вечер на дружбата като всеки представяше своите традиции.

Българската делегация представи типичните ястия за Бъдни вечер и Коледа. „Поднесохме питка и сурвакахме организаторите за здраве, а всеки от участниците получи късметче. Най-голямата радост за нас беше, че в центъра на Москва се изви голямо българско хоро” – разказват посетителите.

И ето го финалът. Проведоха се едновременно две събития – “Prince & Princess Universe” и форума за таланти “Start Up”. Жури бяха известни личности от руския шоубизнес и международни директори. Всички участници се представиха в няколко тура: с народни носии, с карнавални костюми, с официални тоалети. Всеки показа и своя талант. Елизабет-Амитис  танцува специално подготвен танц – съчетание на класически балет и арабски ритми, а Виктория участва в направление „вокал“ с песен за детските мечти.

Нашите деца обраха всички основни награди. Елизабет-Амитис Абдулджалил стана победителка в групата с титлата PRINCESS OF THE UNIVERSE 2016. Тръгна си със златен медал и златна корона за участието си в направление „Мода“ на фестивала „Start Up“ и покана за участие в Световния шампионат по изпълнителски изкуства в Холивуд.

Самоковската гордост – Виктория Шукейн стана Супермодел – Гран при на фестивала; LITTLE PRINCESS OF THE UNIVERSE – EURASIA 2016. Получи златен медал и златна корона за участието си в направление “Мода” на фестивала “Start up”.  Двете момичета получиха дипломи, грамоти и подаръци. Съвсем скоро – на 18 януари Вики ще отпразнува своя девети рожден ден.Пожелаваме й да го прекара в компанията на любимите си хора. В бъдеще да си остане все същия боец и гордо да развява българския трибагреник по различни престижни форуми, както и до момента.    

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close