Политика

„Българска пролет” вече и в Самоков

velizar enchevАнелия Балабанова

Дали и кога мразовитата самоковска пролет ще се стопли и дали тя ще донесе по-добри дни за жителите на града и околните села? Това беше един от дискутираните въпроси при посещението на независимия народен представител Велизар Енчев в Самоков. Десетки наши се събраха в Младежкия дом, за да чуят отчета за свършеното от депутата. Той самият предпочете да не говори за биографията си, за изявленията, направени от парламентарната трибуна, нито пък за внесените предложения и законопроекти. По думите му всеки съвременен човек разполага с достатъчно информация, за да си направи съответните изводи.    „Знам, че не съм ви излъгал” – обърна се към присъстващите В. Енчев.

Народният представител, избран от 26 МИР-София област още веднъж припомни мотивите си за раздялата с Патриотичния фронт. „Преди седем месеца отново бяхме тук, в тази зала. Победихме в София област. Вкарахме един човек, но бяхме измамени. Патриотичният фронт направи същото, което направи и Волен Сидеров в предишното Народното събрание” – коментира независимият избраник и не пропусна да изрази своето недоумение как мамени по един и същ начин, от едни и същи хора, ние гласуваме отново за тях и им се доверяваме.

Освен тезата за подмяната на вота, акцент беше поставен и върху местната структура на движение „Българска пролет”. Такава вече се сформира и ще излъчи самостоятелна листа за общински съветници, а по  всяка вероятност и кандидати за кметове на предстоящите местни избори през есента. По всичко личи, че задачата на председателя Зинаида Хаджимитова и останалите членове на ръководството няма да е никак лесна. На какви хора ще заложат, каква ще бъде основната цел на движението и вижданията по отношение на ключови за Самоков въпроси? Подробностите ще научите в следващия брой от интервюто с Велизар Енчев. Той коментира и други дискусионни теми, свързани с партийните субсидии и задължителното гласуване – трябва ли и защо да има такова.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close