Политика

„БЪЛГАРСКАТА ПРОЛЕТ” стартираха кампанията си

bg proletПП”ДВИЖЕНИЕ ЗА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА БЪЛГАРСКАТА ПРОЛЕТ” – САМОКОВ откри предизборната си кампания за местните избори на 7.10. 2015г. в залата на Младежкия дом. На откриването присъстваха кандидатите за общински съветници от листата на партията, кандидати за кметове на населени места, независимият депутат и председател на ПП”ДВИЖЕНИЕ ЗА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА БЪЛГАРСКАТА ПРОЛЕТ” – г-н Велизар Енчев, заместник председателя на ПП г-н Мандиков, и много симпатизанти на партията. Г-н Велизар Енчев поздрави гостите, запозна ги с международното положение, с дебатите в Парламента. Разясни защо не трябва да се подкрепи електронното гласуване: ”Лично аз подкрепям електронното гласуване. Но не в сегашния момент, когато в България има масивен корпоративен и контролиран вот. Първият е във фирмите на видни олигарси, вторият – в циганските гета. Въвеждането на електронно гласуване ще помогне на купувачите на гласове да купят вота на хиляди българи за няколко часа, като им вземат IP адресите срещу съответното заплащане.

В България няма институция, която да предотврати този срамен феномен – купуването на гласове, защото управляващите са заинтересовани от него.” – каза г-н Енчев. Изтъкна, че екипа в гр, Самоков е силен, професионален, с доказани честни хора и творци, допринесли много за града. „ Това са хората, които могат да прекратят порочния модел на управление на общината. Гласувайки с бюлетина № 15, вие гласувате за един по-достоен живот” – каза г-н Велизар Енчев. Г-жа Зинаида Хаджимитова, която е кандидат за кмет, представи кандидатите за общински съветници и програмата на общинаската организация за община Самоков. „Основните акценти в нашата програма са свързани с по-добрия контрол върху изразходването на общинските средства – ние сме за прозрачно и ефективно управление на обществените средства. Ние сме за нова бюджетна политика, оптимално намаляване на местните данъци и такси и най-важното – нулева толерантност към корупцията в администрацията и в обществените поръчки.

Ние ще предложим нов подход за намаляване на безработицата, подобряване на бизнес средата, насърчаване на малкия и среден бизнес. Наблягаме на спазването на реда и закона, без спекулации на етническа основа – всички сме жители на града и закона е равен за всички. Аз като кандидат за кмет, гарантирам, че всичко в нашата община ще се решава отрито, че ще се борим за въвеждане на ясни правила за провеждане на местни референдуми по въпроси свързани с обществено значими проблеми на общината. Едно от първите неща, които ще направя, ако ме подкрепите за кмет, е пълна финансова ревизия на община Самоков и тя ще стане достояние на целия град. 25 години стигат! Не ви ли омръзна да ви лъжат? Бюлетина №15 ще сложи край на досегашното управление. Аз и моя екип, не обещаваме – ние гарантираме, че с култура и морал ще работим за достойното управление на Община Самоков. С култура и морал ще върнем възрожденския дух на града ни.” – приключи речта си г-жа Хаджимитова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close