Слайд категория

България и Унгария най–добри на европейското по сумо в Самоков

sumo 18.06Самоков бе домакин на европейското първенство по сумо, което се проведе на 14-15 юни (събота и неделя).  „Арена Самоков” прие над 300 спортисти от 14 страни /Германия, Холандия, Македония, Норвегия, Грузия и др./

            Президента на Европейския съюз по сумо Стив Пейтман откри първенството. Кметът поздрави спортистите и благодари за честта Самоков да бъде домакин на европейското първенство по сумо.

Самоковецът Христо Христов е треньор на националния ни отбор по сумо, а също така и треньор в НСА. Част от съдиите бе и самоковският студент в НСА и треньор – Борислав Симеонов.

Българите и унгарците доминираха на първенството. В първия ден „трикольорите” направиха фурор в зала „Арена Самоков” със своите изяви. Внушителни 51 медала – 18 златни, 16 сребърни и 17 бронзови успяха да превземат националите ни до 14, 16 и 18 години.

През втория ден мъжете и жените също се представиха на ниво. Европейски шампион стана варненецът Стилиян Георгиев /”Варна 60”/. Той се състезава в категория до 85кг. Титлата му осигури участие квота за световното през август.

Европейската титла по сумо отиде при състезателката на кюстендилския клуб „Крис” – Рос Мари Маринова. Рос Мари стана шампионка в абсолютна категория и извоюва сребърен медал в категория +75кг. 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close