Обща категорияОбществоРегионални

„Бъди човек” – Самоков ще помага на нуждаещи се всеки месец, не само по Коледа и Великден

Анна Манова

Благотворителната кампания „Бъди човек” – Самоков ще помага на нуждаещи се не само по Коледа и Великден както до сега, а вече всеки месец. Такава е целта на организатора Радослав Христов, който е подкрепен от още няколко души, които са сред най-активните през годините. Идеята им е да бъдат отзивчиви и добри, да помагат на хората в нужда всеки месец, а не само по големите християнски празници.

Водени от тази идея през септември група от доброволци се организират в социалната мрежа и за няколко дни събират сумата от 130 лв., които единодушно решават да дарят на Боян Бонев от Пловдив. Младият пловдивчанин се бори с тежката диагноза – левкемия. За момчето са организирани различни благотворителни кампании в родния му град и всеки лев е от значение за него и лечението му. Това отключва стремежа им всеки месец да подаряват по малко радост на човек в нужда и да излязат от познатите рамки на кампанията.

Желанието на организатора Радослав е всеки да помага с каквато сума има възможност, а събраните средства да бъдат трансформирани в хранителни продукти от първа необходимост. Това е и първоначалната цел на кампанията „Бъди човек”, която в Самоков е водеща по брой раздадени пакети с хранителни стоки по Коледа и Великден. Провежда се няколко поредни години с увеличаващ се мащаб и все повече включващи се доброволци. Тази кампания е положителният пример, че все пак има хора с добри сърца и в готовност да протегнат ръка в знак на съпричастност към ближния. Не е случаен и фактът, че хора от други населени места в страната се обръщат към Христов с желание да пренесат „Бъди човек” като модел и в своя град.

„Искаме в края на всеки месец със събраните средства да закупуваме хранителни продукти, с които да зарадваме нуждаещи се хора. Броят им е наистина голям, ние не можем да помогнем на всички, но всеки може да помогне на някого. Заедно ще успяваме да зарадваме двама, трима или петима, а защо не и повече хора ежемесечно. Ще помагаме и на хора, борещи се с тежки заболявания като ще превеждаме суми за лечението им.

Всеки е добре дошъл и може по всяко време да се присъедини към нас. Отворете сърцата си и бъдете хора всеки ден! Дарявайте усмивки и топлина, заразявайте света с позитивизъм и добрина!”, е призивът на организатора Радослав Христова. Той се надява в края на месец октомври отново да се успели с общи усилия да съберат средства и да закупят продукти за повече хора.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close