Регионални

„Бъдители” говориха за предприемачество с учениците от СУ „Отец Паисий”

Жанета Димитрова

На 16 май вдъхновителите от иниацитивата „Бъдители” отново гостуваха в Самоков по покана на Ротари Клуб – Самоков. Този път те се срещнаха с учениците от СУ „Отец Паисий”, приветствани от директора г-жа Лиляна Минкова. Основна тема на разговора бе предприемачеството в личния живот и кариера.

Лектори бяха познатата на нашата аудитори, основател на „Бъдители”, бизнес обучител и управител на “Ойро Ивент” – Биляна Панталеева. Заедно с нея за успешно предприемане на решения говори Явор Панталеев. Той е прокурист на ОЙРОШПЕД – първото частно дружество в България за спедиция и логистика, създадено през 1990 г. Средното си образование завършва в Национална финансово-стопанска гимназия в София, с профил машинна обработка на информацията, след което получава бакалавърска степен по специалността спедиция, транспорт и логистика в Дуалното висше училище Баден-Вюртемберг в Lцrrach, Германия. По време на висшето си образование работи и стажува в голяма спедиторска компания в Швейцария. Завършва магистратура с профил мениджмънт за организационно съвършенство в Училище по мениджмънт към НБУ. Явор е член на управителния съвет на Национално сдружение на българските спедитори.

На базата на опита си от обучението и работата в чужбина, той разказа на учениците за предимствата на това младите хора да се развиват в родината си. Даде им примери от личния си живот и ценния съвет – не само да имат цели, а да ги постигат. Чаровната и сладкодумна г-жа Панталеева успя да задържи вниманието на учениците и да създаде успешен диалог с тях. Поговориха си за качествата на успешните хора, стъпките и рисковете на личния бизнес. Мероприятието продължи повече от час, а учениците със затаен дъх слушаха лекцията.

В края на срещата по традиция Панталеева връчи на г-жа Лиляна Минкова сертификат за последовател на мисията да вдъхновява младите хора.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close