ОбществоРегионалниСамоков

Бъдещи журналисти от ПГ „Константин Фотинов” гостуваха на Нова ТВ

Анна Манова

Ученици от ПГ „Константин Фотинов” гостуваха на Нова ТВ. Над 40 гимназисти, които учат в паралелки с разширена подготовка по журналистика, имаха реалната възможност да видят нещата „от кухнята”.

Инициативата е на преподавателките по БЕЛ Мария Коеджикова, Радослава Стоянова и Янка Кабадийска, които успяха да заведат учениците от  10 а, 11 б и няколко представители от седмите класове във водещата телевизия. Гостуването им се осъществи на 17 ноември. Техен домакин бе дългогодишният репортер в Новините – Ина Гълъбова, която е възпитаник на същото училище. Била е ученичка в класа на г-жа Коеджикова. Идеята на преподавателите е техните възпитаници, които се занимават с училищния вестник „Фотинов 24/7” и с училищното радио, е да видят на живо как се случват нещата в телевизията. Те присъстваха на обедната емисия в съботния ден и имаха реалната възможност да усетят динамиката на всичко, което се случва в момента пред очите им. Учениците застанаха и зад камера в качеството на водещи на текущите новини.

Бъдещите журналисти успяха да научат повече подробности за работата в нюзрума. С продуцентите и репортерите на телевизията те говориха за  професионалните стандарти, тенденциите в телевизионното новинарство, както и за проблема с фалшивите новини и ефекта от тях.

На финала гимназистите успяха да зададат своите въпроси към Ина Гълъбова, която от своя страна им даде практически съвети, изхождайки от 15-годишния си стаж в телевизията. Срещата беше вълнуваща и за двете страни. Учениците й поднесоха като подарък картина на ПГ „Константин Фотинов” с пожелание да съхрани хубавите си спомени от училищните години.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close