Седмицата

БЧК направи дарение на самоковската болница

Bchk darenieАнелия Балабанова

Лекари, работещи в МБАЛ-Самоков и представители на общинското ръководство в лицето на кмета Вл. Георгиев, зам.-кмета Васил Сайменов и Силвия Стойчева – председател на ОбС-Самоков,  се събраха, за да изкажат своята благодарност към БЧК по повод поредното дарение за болницата. Лечебното заведение получи 12 легла, които ще бъдат разпределени за неврологично, кардиологично и детско отделение и две нови инвалидни колички.

Управителят на здравното заведение д-р Светла Скелина поясни, че с години тяхната подмяна се е отлагала, което доста е затруднявало обслужването на пациентите. Това не е първият жест на подкрепа от страна на Българският червен кръст. Д-р Красимира Ковачка, която също присъстваше, припомни, че организацията се е отзовала с дарения на храна, когато болницата е била в затруднено материално положение. Помогнали са и с оборудване на стаите за рекреация на персонала.

В края на срещата председателят на БЧК – проф. Григоров, заяви категоричната си готовност да помагат и в бъдеще с каквото могат. Самоков е туристически район, а както е известно хуманитарната организация е ангажирана пряко със сигурността на гостите. Под нейната „шапка” е Планинската спасителна служба, която работи в сътрудничество с МБАЛ-Самоков. В този случай ползата от наличието на едно модерно лечебно заведение в района е взаимна. И хеликоптер да ни дадете, ще го вземем, пошегува се д-р Ковачка.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close