Спорт

БФМ награди най-добрите пилоти за 2016 година

Васил Георгиев и Янко Ташев са сред наградените

Христиана Видинова

В парк – хотел „Москва” се състоя церемонията по награждаването на Българска федерация мотоциклетизъм за 2016 година през изминалия
уикенд.%d0%b2%d0%b0%d1%81%d0%ba%d0%be

 

На тържествената гала вечер специален гост беше президентът на ФИМ Европа – д-р Волфганг Сръб, който връчи почетен плакет на г-н Румен Петков за цялостен принос за развитието на мотоциклетния спорт в Европа през последните 10 години.

yanko
Снимка: LAP.bg

80 шампиони и подгласниците им в различните класове и дисциплини от Републиканския, Балканския и Европейския шампионат по мотоциклетизъм на писта и мотокрос, получиха своите плакети и медали. Тази година общият брой на плакетите и трофеите достигна внушителните 240.

Двама самоковци попаднаха сред наградените. Нашият град може само да се гордее с успехите, които постигнаха Васил Георгиев и Янко Ташев. Благодарение на неимоверния труд, усилията и отличното представяне през целия сезон и всички подиуми, които записаха на сметките си, те заслужено получиха медалите си в различните класове и дисциплини.

%d0%b2%d0%b0%d1%81%d0%ba%d0%be2
Снимка: LAP.bg

В Републиканския шампионат по мотокрос в клас МХ1 Васил Георгиев „Панчо Рейсинг Тийм” стана бронзов медалист.  Вицешампион е Атанас Атанасов „Троян Мотор спорт 01”. Плакетът с първото място беше отнесен в Румъния от Адриан Радуца.

yanko2
Снимка: LAP.bg

Супермото – Янко Ташев, ТМ, стана вицеевропейски шампион в клас OPEN. Бронзовият медал грабна Борислав Стоименов. А шампион стана Александър Георгиев.

Освен нашите момчета, Община Самоков също беше наградена за заслуги за осъществяването на международния спортен календар на БФМ през годината.

„Годината завърши повече от успешно за БФ Мотоциклетизъм в спортен план. Благодаря на всички, които помогнаха за развитието на мотокроса“, заяви председателят на Организационния комитет на Гран При България Румен Петков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close