ОбществоРегионалниСамоков

БТА откри свой Национален пресклуб в Самоков

„Самоков 365“

Българската телеграфна агенция (БТА) откри свой Национален пресклуб в Самоков. На церемонията присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният министър на туризма Илин Димитров, кметът на Самоков Владимир Георгиев, областният управител на Софийска област Радослав Стойчев, генералният директор на Българското национално радио Милен Митев, общински съветници, общественици и жители на града. Националният пресклуб бе осветен от Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп.

„За две години БТА удвои националните пресклубове А в Самоков откриваме 31-вия – БТА има пет в чужбина, в съседни страни и страни с български общности (в Скопие – Република Северна Македония, Букурещ – Румъния, Анкара – Турция, Босилеград – Сърбия и Тараклия – Молдова), на българския военен научноизследователски кораб “Св.св. Кирил и Методий”, в София, в 22 други областни града и Казанлък“, каза в словото си генералният директор на БТА Кирил Вълчев.

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви от своя страна, че Българската телеграфна агенция е сред трите национални медии, които са емблема за достоверност на новините.

Служебният министър на туризма Илин Димитров награди Кирил Вълчев и БТА за принос в устойчивото развитие на туризма, повишаване на информираността и налагане на висок стандарт на качествена журналистика и съпричастност към инициативата за позициониране и популяризиране на дестинация България. Илин Димитров връчи на генералния директор на БТА и награда „Златна роза“.

„В света на медиите и в света на туризма бързият изяжда бавния – няма ли те на картата, ти не съществуваш“, коментира министърът. „Туризмът е ключово важен и ако той бъде целогодишен, каквито са нашите стремежи, ще се запази и населението в този град. Така че за мен, като министър на туризма, няма нищо по-хубаво от това тук да се произвеждат новини, и то не какви да е, важно е те да са истински“, каза още служебният министър.

Кметът на Самоков Владимир Георгиев заяви, че за него е чест и огромна отговорност откриването на пресклуб на БТА в града.

„Въпреки че Софийска област няма административен център, вие вече направихте Самоков такъв с откриването на национален пресклуб, обърна се той към генералния директор на БТА Кирил Вълчев. Стараем се в града непрекъснато да има събития. За нас е важно БТА да присъства тук и заради Боровец и туризма, и заради културната история на града, добави кметът. Много ми е приятно, че и нашите съграждани ще могат да ползват клуба и да знаят, че тук по всяко време могат да дават информация. Много се радвам, че съумяхте точно тази година да откриете клуба – в годината, в която БТА става на 125 години“, заяви още Владимир Георгиев. Кметът подари на Кирил Вълчев щампа на Васил Захариев, която ще краси новия национален пресклуб на БТА.

Лентата на новия пресклуб прерязаха генералният директор на БТА Кирил Вълчев, вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният министър на туризма Илин Димитров и областният управител Радослав Стойчев. След края на церемонията гостите бяха поздравени с музикално изпълнение от Детска вокална група „Медени звънчета“. Кореспондент на БТА в Самоков ще бъде Иван Ласкин.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close