Спорт

Бронзово отличие за щафетата на СК „Рилски скиор“

Христиана Видинова

Днес бе даден старт на Държавното зимно първенство по ски бягане в Боровец, което ще се проведе и в следващите два дни /07-08.02/.

В днешните щафетни бягания отборът на СК “Рилски скиор“ извоюва бронзов медал. Илиян Бонев, Илиян Тодоров и Даниел Чолаков пробягаха дистанцията от два километра и се задоволиха с бронзовото отличие. Среброто отиде при отбора от Габрово – „Узана“, а със златото триумфира СК “Паничище“.

Във вторник ще се проведе стартът в класически стил, а сряда – преследване с прекъсване в свободен стил във всички възрастови групи. Като състезателите ще трябва да преодолеят дистанциите от 5, 7.5 и 10 км в отделните възрастови групи.

Първият старт във вторник по програма ще бъде даден в 10:30 часа за мъже и юноши старша възраст и юноши младша, следващият – в 11:15, жени и девойки старша и девойки младша и момчета старша възраст. Програмата ще завърши с най-малките състезатели – момчета старша и момичета младша в 11:50 ч.

В сряда стартовете отново са предвидени за 10:30, 11:15 и 12:00 часа, като награждаването на победителите ще започне 30 минути след края на състезанието.

В борбата за отличия от СК “Рилски скиор“ ще влязат братята Симеон и Александър Огнянови, Божидар Димитров, Петър Марков, Максим Велчев, Марио Матиканов, Илиян Бонев, Илиян Тодоров, Даниел Чолаков, Петя Стойчева, Христина Митева, Мария Видинова, Мима Пашова, Ивана Гирова и Елена Дойнова.

Организатори са Българска Федерация по Ски и  концесионерът на пистите в Боровец “Бороспорт”.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close