ОриентиранеРегионалниСпортСпорт

Боян Софин с три медала от държавното по ски ориентиране в Юндола

Илиян Чалгънов

Самоковецът Боян Софин се представи на отлично ниво и спечели общо три медала на държавното първенство по ски ориентиране, което се проведе в периода 21-23 февруари край местността Юндола.

В спринта на 3,7 км той взе бронза, с време 21:19. Първенец в тази дисциплина стана Станимир Беломъжев от “Хемус Троян”, а втори  се нареди Николай Димитров от “Браун тим”. Съотборникът на Софин от “НСА Сивен” пък се класира на девето място, с време 25:38. Даниела Жаркова стана втора в категория “Ж45” на 2,2 км.

В средната дистанция нашето момче стана сребърен медалист, като отстъпи единствено на световния шампион Беломъжев, който стана отново първи с преднина от около пет минути. Николай Димитров зае третото място. Даниела Жаркова от “Соколец Самоков” завърши пета от общо пет участнички в дистанцията.

Софин взе пореден сребърен медал в дългата дистанция на 18,3 км, с време 1:29:50. Както и в другите дистанции шампион стана Станимир Беломъжев. Кирил Николов от “Вариант 5” оформи тройката в крайното класиране. Даниела Жаркова стана четвърта в женската категория до 45.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close