РегионалниСамоковСпорт

Боян Софин със златен медал от първото състезание за годината

„Самоков 365“

През почивните дни /23.01 – 24.01.21 г./ се състоя първото за годината сътезание по ски – ориентиране. То се проведе в Троянски център по ски бягане и биатлон „Беклемето“. Близо 200 състезатели от цялата страна взеха участие в надпреварата за кула „Троян“, организирана от ски клуб „Хемус“.

Купа „Троян“ протече в два етапа – къса и средна дистанция. През първия ден в мъжката елитна група самоквоският състезател по ски ориентиране Боян Софин завърши първи с над 2 минути пред Мартин Пенчев от „Узана“- Габрово и с 4 минути преднина от третия Иво Петков от ски клуб „Хемус“ – Троян. В средната дистанция представителя на „Соколец“ увеличи преднината си и завърши първи пред Иво Петков, който изпревари Мартин Пенчев в крайното класиране.

При ветераните Петър Бранков успя да се класира на 8 позиция в група мъже 35 г. и с отлично бягане през втория ден да завърши на 4-та позиция в крайното класиране. Даниела Жаркова /при жени 45 г./ завърши 3-та на късата дистанция, но през втория ден на средната изостана и записа 4 място в крайното класиране.

В комплексното класиране за купа „Троян“ и Мемориал инж. Марин Радевски отборът на „Соколец“ – Самоков макар и само с трима участници завърши на 13 позиция от общо 22 отбора. Купата спечели отборът на „Узана“ –  Габрово.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close