ОриентиранеРегионалниСпортСпорт

Боян Софин спечели два сребърни медала от студентското първенство по ориентиране

Илиян Чалгънов

Самоковският ориентировач Боян Софин спечели два сребърни медала от студентското първенство по ориентиране, състояло се на 26 и 27 октомври в София. В първия състезателен ден Боян завърши втори в средната дистанция с резултат 32,56, а първо място се нареди Стефан Йорданов от Софийски университет. На третото място се класира Димитър Желязков от НСА. Дистанцията се проведе в Южен парк.

На 27 октомври, в района на Техническия университет се проведе вторият състезателен ден. В спринта Софин спечели втори сребърен медал, златото грабна Валентин Шишков от ВТУ, а трети завърши Мартин Пенчев от същия университет.

В отборното класиране при мъжете шампиони станаха Великотърновският университет “Св. св. Кирил и Методий”, следвани от Национална Спортна Академия. На трето място завършиха Технически университет – София..

При отборното жени първенци са Университет по Архитектура, Строителство и Геодезия (УАСГ). За второто място се пребориха Технически университет – София, а бронзови финалистки станаха Софийският Университет “Св. Климент Охридски”.

Това е последното състезание за мен през годината. Предстой ми подготовка за ски-ориентирането през  2019-та, но още не се знае кога и къде ще бъдат състезанията” сподели за “Самоков 365” Боян Софин.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close