Регионални

Ботев не умира.

140 години безсмъртие

Анна Манова

20160602_115818Стана традиция да почитаме 2 юни пред паметника на Ботев в града. И тази година не прави изключение. Ученици с трибагреници бяха доведени от своите учители, за да отбележим всички заедно 140 години от смъртта на големия Ботев и на загиналите за свободата на България.

Изключителна тържественост на празника внесоха фанфарният оркестър на Даниела Георгиева от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”, които дадоха старт на програмата и изпълниха Ботев марш. Водещ на събитието беше Зоя Станкова, която припомни делото на Христо Ботев и даде думата на кмета Георгиев. Той подчерта славното дело на нашите предшественици, благодарение на чиято смелост днес имаме свободата си.

20160602_115031Рецитал за деня на Ботев бяха подготвили учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с ръководител Татяна Костова. С плам и много патриотично чувство те припомниха „Ботева вечна пътека”. Към празника се включиха и малките чаровни мажоретки от ОУ „Кирил и Методий” с ръководител Веска Терзийска. „Опит за биография на Христо Ботев” прочете Валентина Гергинова от ПГ по туризъм. Последва минута мълчание, в която всички със сведени глави и на място отдадоха почит на Ботев и загиналите за свобода. A след това бяха поднесени цветя и венци от кмета Георгиев, политически партии, общинска администрация, зам.- кметовете Шехтанова, Сайменов, Кленова и народния представител Радослав Стойчев.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close