РегионалниСамоковСпорт

Борци от 34 държави мерят сили на европейското при кадетите в Самоков

„Самоков 365“

Днес в зала „Арена – Самоков“ се проведе официалната церемония по откриване на Европейското първенство по борба за кадети. Официални лица на церемонията бяха министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов, кметът на община Самоков Владимир Георгиев, Радослав Стойчев – областен управител на Софийска област, Родика Якши – делегат на UWW – световната федерация по борба и Христо Маринов – председател на Българската федерация по борба.

Христо Маринов благодари за подкрепата на Министерство на спорта и община Самоков и пожела успех на участниците. Кметът Георгиев в обръщението си по повод откриването подчерта, че Самоков е малък град, но е голям като град на спорта, дал олимпиции и медалисти в различните спортове. Високият форум откри министър Кузманов:

“За мен е чест и привилегия да присъствам на поредното европейско първенство, организирано от Българската федерация по борба (БФБ) през тази година. Борбата е един от емблематичните спортове за нашата държава, която винаги е радвала спортната ни общественост с успехите си. Надявам се, че и този път организаторите, в лицето на БФБ и Община Самоков, ще превърнат състезанието в един празник и всички участващи ще се почувстват като у дома си“.

На церемонията председателя на БФБ връчи плакети на официалните лица. Борци от 34 държави мерят сили на европейското при кадетите в Самоков. На тепиха излизат младите таланти от Албания, Армения, Австрия, Азербайджан, Белгия, Беларус, Хърватска, Чехия, Испания, Естония, Финландия, Франция, Грузия, Германия, Гърция, УНгария, Израел, Италия, Косово, Латвия, Литва, Молдова, Македония, Холандия, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Швейцария, Словакия, Швеция, Турция, Украйна и България. Състезанието ще продължи до 20 юни.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close