Ски и зимни спортовеСпорт

БОРО ФЪН РЕЙС СЪБРА НАД 100 МАЛКИ И ГОЛЕМИ СКИОРИ И СНОУБОРДИСТИ В БОРОВЕЦ

e9212b9a-5bfd-4859-bc00-f748d9ae5e2eБоро Фън Рейс събра над 100 състезатели от всякаква възраст и пол на писта „Иглика“ по време на нощното каране на 14.02.16 г.

Наред с министъра на младежта и спорта, Красен Кралев, легендата на българските ски Петър Попангелов, кметa на Община Самоков – Владимир Георгиев, председателя на СК „Чамкория“ Мирослав Севлиевскли по състезателното трасе се спуснаха над 100 скиори и сноубордисти –  любители на белите спортове, както и най-малките спортни надежди от местните клубове „Чамкория“, „Боровец“, „Бороборд“,техните родители и приятели. Домакините на проявата от „Бороспорт“ също не устояха на предизвикателството и се спуснаха по състезателното трасе.  Състезанието събра много зрители, които се забавляваха и бурно подкрепяха най-малките скиори и сноубордисти на писта „Иглика“.

Спонсорът на състезанието, хотел „Рила“ се погрижи всички присъстващи да получат топла напитка.

Дипломите за участие в надпреварата бяха връчени лично от официалните лица –  Красен Кралев, Министър на младежта и спорта, Петър Попангелов, Владимир Георгиев, Кмет на Община Самоков и Мирослав Севлиевски.

Приоритет в дейността на „Бороспорт“ е подкрепата и развитието на на масовия ски спорт. Положителните резултати са видни от многото деца, които участваха в надпреварата. “И в бъдеще ще подкрепяме подобни инициативи като осигуряваме база и възможности на повече деца да се докоснат до магията на ски спорта. Именно с тази цел през последните десет години целенасочено спонсорираме всички местни детски отбори, даваме възможности на децата от детските градини и училищата да карат безплатно, участваме активно в програми като „Научи се да караш ски“, за да можем да изкараме децата от класните стаи и да ги върнем обратно към ски спорта.”, сподели Изп. директор на “Бороспорт” Георги Кочов.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close