ОбществоРегионални

„Бороспорт” АД и спортните клубове проведоха съвместна среща

Самоков 365 

Концесионерът на пистите и съоръженията в курорта Боровец –  “Бороспорт” АД и спортните клубове от община Самоков проведоха съвместна среща преди началото на ски сезон 2019/2020. На нея бяха обсъдени подробности около ски сезона, тренировъчният процес на бъдещите ски и сноуборд шампиони, предстоящите в състезания в курорта, както и традиционните летни бригади. Присъстваха изпълнителните директори на “Бороспорт” – Василия Константинова и Георги Кочов, треньори и представители на СК „Боровец”, СК „Рилец”, СК „Чамкория” СК „БороБорд”, СК „Рилски ски скачач” и ветерани в ски-бягането.

Форумът в хотел „Рила” започна с отчет за изминалите летните бригади – традиция, зародена от поколения самоковци. Летните бригади са възможност за децата да научат всичко за начина на подготовка на пистите за зимата и да участват активно в развитието на своя курорт – Боровец. Концесионерът насърчи треньорите за по-активно участие от страна на децата, съобразено най-удобния за децата график.

За предстоящия зимен сезон в Боровец ще се проведат 10 състезания по ски, сноуборд, ски-бягане и биатлон. Концесионерът увери, че ще подсигури всичко необходимо за безупречното протичане на всички състезания.  Това включва и изграждането на специално трасе за сноуборд надпреварата за купа „БороБорд” през март 2020.

По традиция са предвидени сезонни карти за всички деца от ски и сноуборд клубовете в региона. Концесионерът ще предостави нужните за тренировка терени и ще ги обезопаси за останалите гости на курорта. По време на срещата от “Бороспорт” АД потвърдиха, че и тази година ще има безплатни сезонни карти за ветераните от самоковската ски школа, чийто дух и традиция винаги са били на почит.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close