Боровец

Боровец продължава да е на лятна вълна

Boro1

Анелия Балабанова

Ако в морските курорти вече се усеща краят на сезона, то в Боровец лятото продължава да изкушава с възможности за пълен релакс и активна почивка през септември. Комфортът на семейните туристи е гарантиран от пълноценното функциониране на въжения град „Бороландия“, открита и закрита детска градина. Въженият парк предлага трасета с различна степен на трудност, на които могат да изявят приключенския си дух както децата, така и родителите им. Смелост и желание за забавление са единственото, което е необходимо, за да се впуснете в изпитанията по въжета, в които опитни инструктори придружават участниците и съдействат с инструкции за безопасно придвижване. Изобилие от игри и атракции радват децата в откритата детска градина, където аниматори предизвикват въображението с направата на фигури от естествени материали като листа, шишарки и клонки, за да се стимулира връзката с природата и планината. Пред хотел „Рила” работи басейн с мини лодки и надуваем замък, които се радват на нестихващ детски интерес.

Лятото в Боровец продължава с още много възможности като спортен риболов сред природата, стрелба с лък, конна езда, каяк, пейнтбол, а функционирането на двете лифт линии – „Ситняково експрес” и Кабинков лифт „Ястребец” предоставя възможност за опознаване на невероятната красота на Рила. Информация за условията за използване на спортните атракции и организираните дневни и полудневни турове до забележителности в района, гостите на Боровец могат да получат в Боровец Adventure Center, намиращ се в търговската алея на хотел „Рила”.

Летните емоции продължават и в Mountain Bike Park

Не само в култовия сериал „Синьо лято” емоцията от лятото се асоциира със свободата от придвижването на две колела. Уникалната по рода си планинска атракция Borovets Mountain Bike Park е сред обектите, с които Боровец се гордее и не спира да развива. Разнообразните по трудност вело трасета предизвикват, както привържениците на екстремното спускане, така и начинаещи колоездачи на всички възрасти и семейства, открили приятната възможност да спортуват заедно. Гордостта на парка е трасето за дисциплината Downhill с дължина 2400м и безброй съоръжения, осигуряващи максимално силно усещане и адреналин.

Паркът за колоездачи е достъпен дори за неподготвените, защото информационният Бороспорт Adventure Center предлага пълна екипировка и велосипеди под наем. Професионални инструктори се грижат за безопасността на начинаещите колоездачи по време на леките турове в и около Боровец.

Със сигурност ще изпуснете доста, ако не изпробвате някоя от атракциите, предлагани  в курорта. Те са и своеобразна покана към любителите на силните усещания да изживеят пълноценното последните дни от отминаващото лято.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close