БизнесБоровецМестен бизнесРегионални

Боровец представи възможностите за ски и сноуборд в Рила на изложение в Москва

След няколкогодишно прекъсване Боровец участва на 23-тото международно туристическо изложение Отдых/Leisure 2017 в Москва. Първият планински курорт в България запозна посетителите на форума с възможностите за ски и сноуборд в Рила, както и с календара за Зима 2017/18. Беше предоставена информация за параметрите на летния туризъм в региона, както и за предлаганите пешеходни и ски турове. Специален акцент беше поставен върху новостите в най-големия хотел в курорта „Рила“ и реновираните стаи „Супириър“.

Боровец участва в изложението на общ щанд на България съвместно с Община Самоков, по покана на Министерството на туризма. Останалите представители на страната ни бяха „Солвекс“, „Турал“, Община Пловдив и парк-хотел „Вела Хилс“ (Велинград). Предложенията на Боровец бяха насочени основно към руските туроператори, агенции, корпоративни клиенти и частни туристи. Най-голям беше интересът към ски туризма в Рила и останалите развлечения в региона през зимата. Специално внимание беше обърнато на минералните извори в Белчин и в Сапарева баня.

„Доволни сме от представянето си – каза Десислава Кинова, директор „Продажби и приходи“ в „Би Ти девелопмент сървисиз“. – Посетителите проявиха интерес не само към възможностите за ски и сноуборд, но и към културните и исторически забележителности, балнео туризма и кулинарията. Всички останаха впечатлени от 120-годишната история на Боровец, преплетена с тази на царското семейство и от развитието на курорта през годините. При повишен интерес туроператорите имат готовност да увеличат капацитета си, така че се надяваме представянето ни да доведе в Рила много нови гости от Русия.“

Отдых/Leisure е водещото международно есенно туристическо изложение в Русия и държавите от ОНД. Площта му е 14 500 кв м, а в тазгодишното издание се включиха 674 участници от 64 държави и региони.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close