Боровец

Боровец празнува Световния ден на снега на 14- ти януари

 

worldsnowday3

 

 

 

 

На 14-ти януари (събота) Боровец за поредна година ще стане част от Световния ден на снега.

Създаден през 2012, Световният ден на снега (World Snow Day) е глобална  инициатива на Международната ски федерация (ФИС) и има за цел с различни събития да популяризира ски спортовете сред най-малките. Това ще е шестото издание на снежния празник, който с всяка изминала година събира все повече привърженици по целия свят.  Миналата година празникът събра над 586 хил. участници, част от 625 събития в 42 държави.

И тази година Боровец е част от големия снежен празник с множество активности и забавления за цялото семейство.

worldsnowday1

За най-малките гости на курорта детският парк “Борокидс” ще бъде безплатен.  За всички, които искат да направят своите първи стъпки в зимните спортове, ще бъдат предоставени безплатни уроци по ски и сноуборд за начинаещи през целия ден.

Специално за празника, за всички деца на възраст от 7 до 13 години дневната лифт карта ще бъде на символичната стойност от 1лв. Събраните средства ще бъдат внесени в новия Фонд за подпомагане на детския и младежки спорт „Петър Попангелов и приятели за Боровец”.

worldsnowday2

Малките планински откриватели също ще могат да научат всичко за лавинната безопасност като се включат в  забавния “Лов на съкровища”, организиран от БАССЕС из Въжения град. Повече за безопасността в планината ще научим и от екипите на Планинска Спасителна Служба, които със своите четириноги помощници ще представят интересни демонстрации.

Като част от стремежа на „Бороспорт“  АД да направи зимите забавления достъпни за всички, заедно със сдружение “Един живот” и сдружение  “Спина бифида и хидроцефалия ” по време на празника са предвидени снежни занимания за деца в неравностойно положение.

worldsnowday4

Събитията по повод Световния ден на снега са част от прекрасната инициатива за насърчаване и развитие на детския зимен спорт, която „Бороспорт“ АД следва вече от няколко години.  През целия зимен сезон „Бороспорт“ АД осигурява безплатни лифт карти за всички деца и  ученици от Община Самоков по време на всички ваканции и в една седмица през всеки един от зимните месеци, което ще помогне на децата да се докоснат до планината и ще развиe уменията на бъдещите ски и сноуборд шампиони на България!

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close