ОбществоРегионални

Боровец отпразнува Световния ден на снега за девета поредна година

Самоков 365
В събота за девета поредна година Боровец отпразнува Световния ден на снега. Празниккът беше белязан с емоциите на снежните спортове, със състезания, демонстрации, музика, слънце и много добро настроение. Денят на снега стартира с първите за деня безплатни уроци по ски и сноуборд с инструкторите на ски училище “Бороспорт”.  Близо 200 начинаещи направиха своите първи стъпки в зимните спортове с ентусиазъм да се върнат много скоро отново на пистите.  В 10ч. най-ранобудните малчугани се докоснаха до магията на ските в детския парк “Борокидс”, който специално за празника беше на символична цена от 1 лв. Един лев беше и цената на картите за всички съоръжения, които децта можеха да ползват специално за празника.

Дойде време по-опитните малки скиори да премерят сили на специално изграденото слалом трасе. Над 30 момичета и момчета на възраст до 13г. се включиха в слалома, а на финиша ги очакваше българската ски-легенда Петър Попангелов с ценни съвети. Легендарният шампион награди  най-бързите момичета и момчета със специални награди, а след слалома всички деца получиха дипломи за участие, специално подписани от шампиона.

Към празника традиционно се присъедини и екипа на Българската Асоциация по Ски Свободен и Екстремен Стил (БАССЕС), които направиха демонстрации по лавинна безопасност в горичката при влек “Рила”. Децата научиха как да останат в безопасност в планината, как се използват лавинни уреди и се впуснаха в “Търсенето на съкровища”, докато научаваха как се търси човек, затрупан от лавина. По-късно през деня, аниматорите от хотел “Рила” пък бяха подготвили редица забавни игри за малчуганите, като дърпане с шейни, стрелба със снежни топки и други. Доброто настроение беше подсигурено от музикалната сцена на радио FRESH пред хотел “Рила”, където чухме редица любими изпълнители като DIA, Йоана и Тео Койчинов, които разтанцуваха публиката и раздадоха страхотни награди. Празникът за деня на снега е част от инициативата на Международната федерация по ски, която тази година се провежда в 45 страни с цел да разкрие магията и ползите на белите спортове на хиляди деца по целия свят.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close