БоровецРегионалниСамоков

Боровец отпразнува за десети път Световния ден на снега

“Самоков 365“

При спазване на всички противоепидемични мерки, но с много забавни моменти на открито, Боровец отпразнува деня на снега за десета поредна година.

Малки и големи любители на снега се включиха в отбелязването на празника – една инициатива на Международната федерация по ски, която цели да запознае децата със света на зимните спортове.

Висококвалифицираните учители на ски-училище „Бороспорт“ показаха на напълно начинаещите най-базовите умения по ски и сноуборд на организираните от тях безплатни уроци. В тях се включиха както най-малките гости на курорта, така и техните родители.

Специално беше подготвено слалом трасе на учебен плац „Бороспорт“.

Всеки желаещ можеше да изпита тръпката от надпреварата и да се спусне по пистата като истински състезател. Трасето беше наредено от ски легендата Петър Попангелов-младши.

Събитията по повод Световния ден на снега са част от инициативата за насърчаване и развитие на детския зимен спорт, която „Бороспорт“ следва. През целия зимен сезон „Бороспорт“ осигурява безплатни лифт карти за всички деца и  ученици от Община Самоков по време на всички ваканции и в една седмица през всеки един от зимните месеци, с което цели да насърчи младите в България да спортуват и да заобичат зимните спортове. Тази инициатива върви паралелно с подкрепата, която „Бороспорт“ осигурява на ски и сноуборд клубовете в Боровец.

„Благодарим на всички наши гости и приятели, които се включиха в днешните забавления. Температурите бяха минусови през целия ден, но основната мисия на снежния празник беше изпълнена – детските усмивки грееха навсякъде, а много нови почитатели на зимните спортове откриха тяхната магия“, споделиха организаторите.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close