Боровец

Боровец и Банско – изборът на студентите за 8 декември

8 decБоровец и Банско са меката за студентите тази година. Двата курорта водят класациите като най-предпочитани за посрещане на студентския празник

 Боровец и тази година ще посрещне рекорден брой бъдещи висшисти, като нашият курорт се конкурира за поредна година с Банско.

Банскалии, собственици на хотели, предлагат тази година намаления до 40-50% за групови посещения по повод празника.  Така цените на нощувка за 8 декември в Банско започват от 25 лева в малките семейни хотели и стига до 40-50 лева в луксозните четиризвездни хотелски комплекси. Между 80 и 100 лева струват две нощувки в тризвезден хотел със закуска и две вечери. В хотелите с по-малко звезди за две нощувки, две закуски и тържествена вечеря цената е 60 и 80 лева. В частните квартири в Банско обаче офертите не надвишават 15-20 лева за легло.

В Боровец празничните цени тръгват от 50 лв. на човек на вечер и стигат до 130 лв. за 2 нощувки със закуски и вечеря. Седмица преди празника към курорта са заявили интерес над 6000 студенти.

В самия ден ще има засилено полицейско присъствие, което ще проверява студентите за опиати, оръжия и други непозволени неща. За поредна година обаче предизвикателство за охраната по хотелите си остава предотвратяването на скандали и побоища между подпийналите компании.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close