БоровецРегионални

Боровец е домакин на международна научна конференция

Самоков 365

Кметът Владимир Георгиев поздрави участниците  във Втората международна научна конференция „Индустрия 4.0”, която се провежда от 13 до 15 декември в Боровец.

Кметът представи община Самоков, индустриалния сектор през годините и днес. Той отбележи, че още през Възраждането Самоков е развивал железодобива и железопреработването и е бил индустриален център. С годините тук се развива и дървопреработвателна, текстилна, мебелна индустрия и електроника. Малка част от производството е запазено до днес, но Община Самоков има разработен план на Индустриална зона и готовност за задоволяване на инвестиционни предложения. Г-н Георгиев пожела ползотворна работа на конференцията и да имат време да се насладят и на красивата природа и възможностите за туризъм, които предлага Боровец.

Международната научна конференция откри председателя на Научно-техническия съюз по машиностроене „Индустрия 4.0” проф. доктор на техническите науки Георги Попов. Той поздрави гостите и участниците и представи в резюме резултатите от първата научна конференция, както и очакванията от тази. Участниците са от 21 държави от три континента, които ще представят 130 научни доклада, свързани с техническите основи на проекта, влиянието върху бизнеса и обществото като цяло. След него приветствие отправи министъра на икономиката Емил Караниколов, който подчерта ангажираността на правителството към дигитализацията на производството и насърчаване на развитието на специалности в ИТ сектора. Почти всички страни от Европейския съюз приеха „Индустрия 4.0” като неизбежна кауза и разработиха свои национални програми и стратегии. Най-напред в тази насока е Германия, където е създаден специален институт, където най-авторитетните им учени подготвят позициите за следващи петгодишни периоди. „Индустрия 4.0” е проект за сливане на виртуалния свят, информационните технологии, телекомуникациите и производството, като средствата за продукция стават все по-независими. В България Научно-технически съюз по машиностроене „Индустрия 4.0” обединява известни български учени и специалисти, приели принципите на новата индустриална революция и работещи за тяхното утвърждаване. Съорганизатори на днешната конференция са техническите университети в България и Българска академия на науките.

Related Articles

One Comment

  1. В течение продолжительного периода представители сильной половины человечества заверяют милых дам в серьёзности намерений помолвочными кольцами. Выбор ювелирного изделия для предложения волнителен для мужчин. Подробнее читайте на сайте dettka.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close