БоровецРегионалниСки и зимни спортовеСпортСпорт

Боровец даде старт на ски сезон 2018/2019 и новия лифт „Мартинови Бараки Експрес“

Стотици гости се включиха днес в Празника за откриването на новия ски сезон в Боровец. Стартът бе даден рано сутринта с пускането на първата седалка на новия лифт „Мартинови Бараки Експрес“. По традиция първи на лифта се качиха ски-легендата Петър Попангелов и деца от ски клубовете в Боровец. С обновения лифт те успяха да се качат само за 3 минути и половина до горна станция и да се спуснат по пистите в ски-център „Ситняково“.

Много желаещи да направят първите си стъпки  в снежните спортове се включиха в безплатните ски и сноуборд уроци, организирани от ски училище „Бороспорт“. Класовете се проведоха сутринта между 10:00 и 12:00 часа, а участниците успяха да усвоят най-важните базови техники, нужни за покоряването на пистите.

В 12:00 часа бъдещите ски-шампиони от ски-клубовете в Боровец направиха масово спускане в ски-център „Ситняково“ с банера „Borovets is open“. Веднага след това заместник министър председателят по икономическата и демографската политика на Република България  Марияна Николова, заместник министърът на туризма  Любен Кънчев  и кметът на Община Самоков – Владимир Георгиев, откриха официално новия лифт „Мартинови Бараки Експрес“. Те приветстваха усилията на концесионера „Бороспорт“ за развитието на зимните спортове в България и за направените инвестиции в курорта през последните години. Обновяването на един от най-ключовите лифтове в курорта е част от плана за развитие и благоустройство на к.к. Боровец, който цели да превърне курорта в ски дестинация от световна класа.

Марияна Николова изяви подкрепа към усилията на Министерството на младежта и спорта и Столична Община  за кандидатурата на София за домакинство на Младежката зимна олимпиада през 2024 г. Това значимо събитие ще допринесе за развитието на курорта и на гр. Самоков, тъй като се планира част от дисциплините да се проведат в Боровец.

В ранния следобед Дядо Коледа дойде на гости в Боровец, за да покара ски заедно с гостите на курорта в ски-център „Ситняково“. Той се беше подготвил с подаръци за всички скиори и сноубордисти, дошли на Празника за откриването на сезона и зарадва малки и големи.

Впечатляващо факелно представление направиха ски инструкторите на Боровец. Заедно те се спуснаха с факли със специално подготвено шоу, което завърши пред хотел „Рила“. Кулминация на  шоуто беше празничната заря, а веднага след нея „Мартинови Бараки Експрес“ започна работа за популярното нощно каране.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close