Боровец

Боровец – арена на стрийт изкуството

rila borovecСтрийт фестивалът в Боровец, който стартира в петък, приключи в неделя сутринта с финали на състезанието Burton Summer Jib Session в дисциплината сноуборд джибинг, която е част от олимпийската дисциплина слоуп стайл.

Уникалното в случая бе, че състезателите практикуваха триковете при летни условия. Те караха на изградената за случая рампа със специална настилка, осигурена от известната спортна марка Бъртън. Рампата е единствената порода си в България. Участниците бяха 20 на брой, като за финалите се класираха 10 човека в 2 категории – до 16-годишна възраст и над 16 години. Победител в категорията до 16 години е Симеон Митрев, а над 16 години – първото място отнесе Петър Гьошарков. И двамата са от спортен клуб „БОРОБОРД“ – Самоков. Награди бяха раздадени на всички участници. Те бяха предоставени от Съюза на хотелиерите и собствениците в к.к. Боровец и от Бъртън България.

Събитието бе тридневно и забавлява гостите на курорта през целия уикенд. През първия ден за доброто настроение на гостите в курорта се погрижиха професионалистите от „Титан фитнес“, които направиха демонстрация на една от най-атрактивните площадки за комплексно трениране на открито.

През втория ден всички любители на сноуборда и ските имаха възможност да тренират своите умения на рампата на Бъртън, която бе осигурена от Съюза на хотелиерите и собствениците в к.к. Боровец с подкрепата на Бороспорт. Късният съботен следобяд бе подплатен от демонстрации на зумба танци и фитнес на открито на специално изградена за целта сцена.

Вечерта продължи с квалификации за финалите на Burton Street Summer Jib Session. Проливният дъжд, който се изсипа през това време, не можа да помрачи настроението на гости и състезатели, които въпреки лошите климатични условия, продължиха да карат сноуборд и да се забавляват. Организаторите реагираха своевременно и планираният за вечерта концерт на певицата Весела Бонева бе преместен в нощния бар на хотел Рила. Там Веси, заедно със Светлин Къслев, DJ mTn и балет Sugar Wings, забавляваха гостите на курорта до малките часове на нощта.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close