Спорт

„Бороборд” е отборът с най-много призови места от държавното първенство в Банско

Христиана Видинова

mickey

 

Състезателите на „Бороборд“ напълно доминираха на държавното първенство в Банско, в дисциплините бордъркрос (SBX) , паралелен гигантски слалом (PGS), слалом (PSL) , слоупстайл (SBS) и биг еър (BA) . Тимът от Самоков е с най-много призови места от целия държавен шампионат по сноуборд на страната в, който участваха 11 отбора. „Бороборд“ записа на сметката си цели 37 медала, от които 12 златни, 15 сребърни и 10 бронзови, в лицата на Лени Фенинг, Марто Бойчев, Неда Пенчева, Борис Петров, Никола Василев, Михаела Варошкина, Димона Савчова, Фани Демирева, Петър Гьошарков, Валентин Миладинов, Ивайло Христов и Симеон Митрев. „Впечатлението на нас бе, че успяхме да се намешаме и в призовите места, в другите дисциплини, където не сме толкова силни и където не ги развиваме чак толкова много, което за нас е голям успех, защото нашите състезатели на вътрешния шампионат по сноуборд на България, ни изненадаха дори с още по-сериозни успехи, които не сме очаквали. Това е успех на отбора, защото ние имаме най-много медали от всички.“ – споделя Христо Ахтаподов треньор и председател на „Бороборд” пред „Самоков 365“.pepo

В паралелния гигантски слалом и слалом при най-малките състезатели, както ги нарича Виктор Жеков – бащата на Сани Жекова, „супер деца“, Лени Фенинг успя да се добере до сребърен медал два пъти. Марто Бойчев, пък се окичи с бронзовия . При момчетата Борис Петров грабна също сребро в гигантския слалом, а в слалома стана трети. Никола Василев остана на пето място. Михаела Варошкина спечели среброто при девойките в гигантски слалом и злато в слалома. Малко не достигна на Димона Савчова да се добере до бронзовия медал в двете дисциплини, тя се класира на четвърто място два пъти. Златен медал за аса на отбора Петър Гьошарков при юношите в двете дисциплини. Носителят на бронзов медал от Зимните олимпийски младежки игри в Лилехамер, Валентин Миладинов спечели среброто в PGS. Ивайло Христов стана втори в PSL при юношите.

В останалите дисциплини слоупстайл, биг еър и бордъркрос състезателите на „Бороборд” добавиха още медали към клубната витрина. При слоупстайла тимът спечели 2 златни, 6 сребърни и 2 бронзови медала. 4 златни, 2 сребърни и 2 бронзови прибавиха от биг еър, а при бордъркроса 4 златни, 1 сребърен и 4 бронза.

dimmeyЗа съжаление една от състезателките, която бе с доста сериозни заявки за този шампионат при девойки и при жени, получи контузия в колянна става на тренировките. Ситуацията, в която попадна Бетина Кичукова я извади от надпреварата. В момента се възстановява, за да може да се включи в лятната подготовка на „Бороборд”.

Самоковският тим оставя един много успешен сезон зад своя гръб. Равносметката е 50 медала от състезанията в България, от първото по рода си състезание за купа „Бороборд Джуниър”. „Като цяло условията бяха много тежки за работа, тъй като зимата беше безснежна, работихме в много тежки условия, но както се вижда, успяхме да свършим доста сериозна работа. Въпреки тежките условия, в които попаднахме не заради някого, а заради времето. Благодарни сме на спонсорите, които ни подкрепят, на Общината и на „Бороспорт”. – споделя Христо Ахтаподов пред нашия екип.09-660x330

Безспорно най-големият успех за клуба от този сезон, са двата бронзови медала на Петър Гьошарков, Симеон Митрев от Европейските купи и още един бронз на Валентин Миладинов от Зимните олимпийски младежки игри в Лилехамер. „Като цяло не сме доволни от подготовката на националите ни, но въпреки всичко, те показаха, че са от нашата школа и са на високо ниво!” каза за финал Христо.

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close