Политика

Борислав Чилингиров: „Имам увереността, че нещо може да се промени в този град”

chilingirovМария Галчева

Г-н Чилингиров, каква е  Вашата прогноза за деня?

Прогноза не, по-скоро надежда – мисля, че ще има една добра активност. Като под  добра активност разбирам  порядъка на около 60-65%, независимо, че близо 700 души са заличени от списъците. Това в абсолютна стойност ще дойде към 20-22 хиляди души, самоковци от града и от селата, които ще отидат да гласуват.  Колкото повече, толкова по-добре, което значи, че много хора ще се заинтересовани да „сключат” договор с управляващите.

Да очакваме ли балотаж?

Ако над 20 хиляди души гласуват, да, ще очакваме балотаж. Трябва да гласуват под 16 хиляди души, за да няма балотаж. Това е моята прогноза.  Но всичко може да се случи на тези избори. Аз не мога да преценя чак толкова обективно, защото все пак моето мнение е доста субективно и гледам на нещата отвътре.  Но да, мисля, че ще има. Едва ли има кандидат, който да е чак толкова популярен, за да може да спечели на първи тур.

Как протече тази кампания, според Вас?

Лично за моята кампания – аз съм доволен от нея. Срещнах се с много хора. Провел съм 32 срещи. Да, някои бяха с по 10-15 човека, но имаше и такива с по над 100 човека. Особено в някои села ме удиви активността, с която хората искат да участват в процесите. Задаваха въпроси, предлагаха решения, предлагаха отговори. Запознах се с много нови хора, чух много нови идеи и това ми затвърди убеждението, че Самоков заслужава много повече. Има много свестни, много честни хора, които са някъде в ъгъла. Те не влияят по никакъв начин на властта, а би трябвало. Имам увереността, че нещо може да се промени в този град.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close