Обща категорияРегионалниСамоков

Болницата получи 163 хил. лв от Министерство на здравеопазването за ремонт на Ковид отделението

„Самоков 365“

Община Самоков подписа споразумение за партньорство с Министерство на здравеопазването за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедура „Мерки за справяне с пандемията”.

Проектното предложение включва допустими за финансиране дейности по изпълнение на строително-монтажни работи. Предвидено е извършване на ремонт в Ковид – отделението на МБАЛ – Самоков, което включва подмяна на електрическата и ВиК инсталацията, както и ремонт на тоалетните – с подмяна на плочки, санитарен фаянс сифони, батерии, душ-батерии и др. Ще бъде поставена антибактериална настилка в помещенията на цялото отделение. Предвидено е извършване на ремонт на стени и тавани, както и поставяне на антибактериални бои върху тях. Ще бъдат поставени нови осветителни LED тела, като ще бъдат монтирани бактерицидни лампи. В проекта се предвижда подмяна на асансьор в болницата, като ще бъде монтирана нова уредба.

С отпуснатите средства по споразумението ще бъде изградена изцяло кислородната инсталация в отделението. Ремонтът, предвиден по проекта, е на стойност 163 хил. лв., които се осигуряват от Министерство на здравеопазването. Предстои процедури за избор на изпълнители.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close