ОбществоРегионалниСамоков

Боксьорът Иван Стаменов спаси кръста в Говедарци

„Самоков 365“

Богоявленската традиция бе спазена и в село Говедарци, където шестима младежи се хвърлиха в река Искър с желанието да хванат кръста и да си пожелаят здраве през новата 2021 година. Малко преди това да се случи край манастир „Св. Троица“ Аязмото бе отслужена празнична литурция и освещаване на кръста от отец Йордан Мечкаров.

Най-бърз и съобразителен сред участващите младежи бе Иван Стаменов. Това е поредно участие на 20-годишния мъж в празника, но едва тази година успява да стигне пръв до християнския символ.  Това се случва само броени часове преди неговия имен ден.  Той получи парична награда от Църковното настоятелство и пожелания за здраве и късмет през новата година от страна на кмета Лорита Христова и всички присъстващи.

Иван е спортист, многократен шампион по бокс. Младежът, който има множество награди и успехи в сферата на спорта в момента е третокурсник в Националната спортна академия. Той сподели, че участва в Богоявленския ритуал с удоволствие, а пандемията не го е притеснила и отказала и този път.

„Не ме притеснява ситуацията в момента. Всичко, което се случва на този ден е за здраве и аз вярвам, че ще е именно така. Пожелавам на всички да следват мечтите си, да са здрави, да имат късмет и много любов“, сподели пред „Самоков 365“ Иван.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close