РегионалниСамоковСпорт

Боксьорите от клуб „Самоков” триумфираха с отборно второ място за купа „Кико”

 “Самоков 365”

Отлично представяне записаха състезателите на клуб „Самоков” и се завърнаха с отборно второ място от участието си за купа „Кико”. Турнирът се организира за 11 поредна година по повод Съединението. Това е първото състезание по бокс за цялата страна след забраната и мерките за сигурност срещу Ковид – 19.

Треньорът Веселин Райчев

Сили на ринга на зала „Септември” премериха състезатели от осем отбора – БК „Самоков” , „Беласица” – Петрич, „Лъвовете” – Петрич, „Капитан Петко войвода” – София, „Пирин” – Благоевград, „Балкан” – Ботевград, „Септември” – София и „Кико” – София. Съдийският състав беше осигурен от Столичен боксов съюз начело със Стефан Кръстев и елитни български съдии най – малко републиканска категория, като главен съдия беше Сокол Соколов – съдия от Олимпийските игри в Атина  през 2004 година.

Проведоха се 32 срещи, в които имаше от всичко – борбен дух, техника и майсторство на ринга. Най-  много срещи се проведоха при възрастова група ученици, като много добре се представиха и отличиха шампионите Иван Начев, Веско Тодоров, Коце Гълъбов, Любчо Михайлов, Давид Димитров и Николай Иванов от „Кико”-София, Лоренцо Димитров, Велислав Иванов, Иво Минев, Симеон Йорданов и Мартин Райчев от БК „Самоков”, Марио Бойчев и Алекс Митрев от „Лъвовете” – Петрич.

Самоковските боксьори се наредиха на второ място в отборната надпревара, след домакините от „Кико” – София с петима шампиони. Юношата Виктор Лазаров получи приз за най-борбен състезател.

„Доволен съм, за пръв път влизаме в тройката. Записахме само една загуба и станахме втори ” –коментира треньорът Веселин Райчев. Турнирът е предимно за подрастващите, които да придобиват умения и самочувствие като състезатели по бокс. Именно на младите надежди залага самоковският боксов клуб в бъдеще.

„Това ни е първо състезание след паузата от месец март насам. Радвам се на постигнатия успех и разчитам на младите. Момчетата доказаха, че имат потенциал и се пребориха за второто място, което спечелиха заслужено” – обяви Веско Райчев като добави, че няма непобедим клуб.

Междувременно самоковските боксьори се готвят усилено за републиканското състезание планирано за месец октомври.Първо сили ще премерят момчетата /12-14 години/ на 5-ти октомври в Плевен, а след това и юношите в Кърджали от 27 октомври. „Няма да се даваме” – категоричен е Веселин Райчев, уверен в поредния успех на своите възпитаници.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close