Политика

Бойко Димов: „Доволен съм, че имаше състезание”

DimovАнелия Балабанова

Днес преди обяд своя избор направи  Бойко Димов –кандидат  за кмет на Община Самоков, издигнат от Движение демократично действие. Той гласува във втора секция, находяща се в ОУ „Митр. Авксентий Велешки”. Каква беше отминалата предизборна кампания, погледната през неговите очи? Ето и отговорът от първо лице:

Имаме напредък. Най-вече в това по позитивен начин да се лансират идеи, а не да се обругава някой. Може още доста трябва да се направи в това отношение. Като започнем от най-дребните детайли – агитационните материали. Мисля, че за следващите избори Общинската избирателна комисия трябва да намери друг начин за представяне на кандидатите. Всеки трябва да има определено място за поставяне на агитационните материали. Да дава препоръки с какви размери да бъдат, а не плакатите да се лепят един върху друг. Не ми е приятно да ме залепят върху някой друг, за да го засенчвам. Това е най-малкото. Има и много други неща, които могат да се направят, но съм доволен, че имаше крачка към позитивизъм. Към отиване на състезание, защото това за мен е състезание. А не на всяка цена и с всякакви средства – позволени и непозволени някой да излезе напред. По време на предизборната кампания беше наблегнато на състезателния характер на надпреварата.

Какъв резултат очаквате и ще има ли балотаж?

Балотаж при всички случаи ще има. Резултатът ще бъде ясен довечера. Ще го очакваме.

Като че ли малко останахте в сянка в сравнение с останалите кандидати. Така ли беше или това е просто впечатление?

Така е, останах в сянка. От моя страна не е умишлен този избор, защото аз не се притеснявам да се показвам. Не зная защо, включително и медиите не проявиха никакъв интерес към мен.

Броят на кандидатите за кмет на Самоков е почти двойно по-малък в сравнение с предишните местни избори. Как ще коментирате?    

За мен това, че кандидатурите намаляват  е положително. 15-20 претенденти разпиляват вота и объркват хората. Определено е стъпка в правилната посока.

Всички ли имат реални шансове?

Разбира се.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close