ОбществоРегионални

Близо 4000 лв. събраха от „Самел-90” на благотворителен базар в помощ на ЦСРИ

Анна Манова

Навръх Велика сряда самоковската фирма „Самел – 90” организира благотворителен великденски базар – конкурс. Събитието е в подкрепа на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца и възрастни. Той бе под надслов „Писано яйце и великденски козунак” и е във връзка с поредица от събития по повод 55-годишнината на предприятието. Водещ на благородното начинание бе популярният самоковски певец Стоян Доспевски.

„Благодаря, че уважихте поредната инициатива на „Самел 90”. За първи път организираме благотворителен базар за Великден, това е част от поредица събития, свързани с честване на годишнина от основаването на нашата фирма. Финалът им ще поставим в началото на октомври. Поздравявам всички колеги и гости. Благодаря на Инициативния комитет за организацията и на училищата и хората, които ни подкрепиха”, подчерта директорът инж. Петър Георгиев.

На събитието, което се състоя в стола на фирмата, бяха подредени различни изкушения – козунаци, питки, торти, писани яйца. Красива празнична декорация бяха подготвили от екипа на ЦСРИ. Тя зарадва най-малките присъстващи, които бяха наобиколи импровизирания щанд. Не липсваха и пъстроцветни цветя от градината на „Самел 90”, които всеки желаещ също можеше да закупи. Множество фирми и частни лица бяха приготвили вкусни и добре аранжирани изделия, които да участват в базара. Жури в състав Здравка Радойкова – председател, Надя Стоянова – дизайнер към фирмата и Диана Конярска – представител на гостите имаха нелеката задача да изберат най-добрите три козунака и първите три участници с най-интересни яйца. Отличените бяха разиграни на търг с явно наддаване, а останалите неща имаха поставени индивидуални цени. Всички участници се бяха постарали да представят нещо различно, като голяма част от тях  бяха изобразили логото и дори част от производствения процес на предприятието.

Първото място при козунаците отиде за екипа на ОУ „Христо Максимов”. Второто място бе за 15-годишния Иван Георгиев, а третото за Сдружение „Върхът – Мальовица 2013”, които бяха поднесли цяла композиция от козунак, боядисани яйца и домашно кисело мляко. Поощрителни награди получиха НУ „Станислав Доспевски” и столът на „Самел- 90”.

Първенец при яйцата бе впечатляващото такова направено от Димитър Дарков, изобразяващо сградата на фирмата. То бе откупено на търга за най-висока стойност. Втората награда журито определи за Жени Стоянова, която бе подготвила кошница щраусови яйца. Третото отличие бе за стола на „Самел 90”. Поощрителни награди имаше за СУ „Отец Паисий” и ОбУ „Неофит Рилски”.

Събраната от търговете и продажбите сума е 3932.10 лв. Тя ще бъде дарена за нуждите на ЦСРИ. Всички ученици от различните училища, взели участие в базара, ще получат специални награди от фирмата в знак на благодарност за положения труд.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close