ОбществоРегионалниСамоков

Близо 3 000 лв. е събраната сума от концерта „Подай ръка-подари бъдеще за Говедарци”

„Самоков 365”

Близо 3000 лв. /2992.80 лв./ е равносметката и събраната сума от концерта „Подай ръка – подари бъдеще за Говедарци”. Припомняме, че той се състоя на 14-ти август /петък/ в центъра на най-голямото самоковско село. Негови инициатори бяха изпълнителите от дует „Рилско цвете” – Анна Вучова и Валентин Андреев.

Събраните средства ще послужат за облагородяването на детските площадки и градинки в населеното място. Освен на отправените послания от дует „Рилско цвете”, присъстващите се насладиха и на песните, изпълнени от Николай Кирчев и дует 7/8.

„Нека бъдем добри и помогнем!” – призоваха всички те в името на общата кауза – Говедарци да се превърне в едно по-красиво и приятно място за живеене. Тя беше подкрепена и от кмета на селото Лорита Христова, Община Самоков и НЧ „Христо Ботев” – Говедарци в лицето на председателя Мария Янакиева – Арангелова – председател на НЧ „Христо Ботев” и секретаря Спаска Костова. Благодарности от страна на организаторите заслужи и инициативна група от Говедарци за огромната подкрепа, Нели и Валентин Василеви, Жана Ранова, Ани Стаменова, Зорница Кацарска и Ваня Кацарска, бившият кмет Георги Шуманов и др.

Дарителските кутии бяха разположени в непосредствена близост до мястото на събитието – магазин “Мини маркет” и супермаркет „Браво”, а събраните средства от тях са близо 2052.80 лв. Към мисията предай нататък се присъединиха и други хора от селото с дарения, с което сумата достигна близо 3000 лв.  Остава и останалите села да последват добрия пример.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close