Обща категорияРегионалниСамоков

Благоустрояват пространството между Младежкия дом и ДНА

„Самоков 365”

Ремонтните дейности в Самоков продължават и през октомври. Започна благоустройство на централната градска част, в пространството между Младежкия дом, ДНА и военните блокове, което е следващ етап от предвидените дейности по Ларгото.

Обществената поръчка за изпълнител е възложена на фирма „Колхида”, която реализира благоустрояването и на другите ремонтни дейности, които вече бяха извършени около Джамията, автогарата и около Козела.

Проектът има за цел да подобри функционалността на зоната, като предвижда повече места за краткотраен отдих. Строително-ремонтните дейности се реализират по проект, който предвижда ново композиционно решение по отношение на настилки, зелени площи и паркови елементи. Ще се запазят съществуващите стълбища, ще се изградят рампи, съобразно изискванията за осигуряване на достъпна среда. Местата за сядане се увеличават значително, чрез поставянето на пейки по основните пешеходни зони. Ще се обнови теренът около намиращата се в това пространство детска площадка. Предвижда се да бъдат премахнати ненужните елементи като саксии и бетонови заграждения. Ще бъде облагородено пространството между трите военни блока, ще бъдат обособени алеи, зелени площи и зони с културно-историческо значение.

В цялата зона се предвижда залесяване с едра широколистна дървесна растителност. Останалата декоративна растителност е представена от вечнозелени и цъфтящи храсти, които ще бъдат геометрично оформени. Проектът предлага изцяло достъпна градска среда за хора от всички възрасти и тези в неравностойно положение.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close