Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Благотворително творческо ателие „Заедно за Емо” организират от Hub-a в събота

„Самоков 365”

Благотворително творческо ателие в помощ на едно самоковско дете организират тази събота – 11 май, в Хъба.

Благородното начинание се реализира съвместно с фондация Be pART и включва рисуване върху стъкло. В приятна обстановка, с джаз, вино и много свобода в творчеството, всеки участник ще се запознае с витражната техника и ще нарисува своя изящна чаша за вино. Инициаторите на „Заедно за Емо” призовават повече хора да проявят съпричастност и да се впуснат в едно красиво преживяване, в което освен, че ще подарят време на себе си, ще имат също възможността да творят нещо красиво. То ще се проведе тази събота в Хъба от 20:00 часа, а таксата за участие е 25 лв. Средствата, реализирани от мероприятието ще бъдат изцяло насочени за лечението на 10-годишния Емил Богомилов Методиев.

Макар и на крехка детска възраст Емо още от раждането си той преминава през множество интервенции. Той е с диагноза сколиоза и се нуждае от средства, които ще му помогнат да бъде опериран в Medical Park в Турция. Това ще му помогне да диша по-лесно, защото в момента гръдният му кош притиска белите дробове. Необходимата сума за операцията в чужбина надхвърля 27 хил. евро. Семейството открива дарителска сметка в Хелп Карма, а кампанията е „Помогнете на Емо”. До момента събраната сума е 1 547 евро. Родителите на Емо се надяват на добрите сърца на дарители, за да може детето им да се излекува. Поставили са кутии за дарения в козметика „Фреш” /до кафе „Мишел”/ и в няколко търговски обекта. Част от сумата на благотворителния великденски базар, организиран от фирма „Самел 90”, също е преведена по сметката на Емо. Средства за лечението му бяха отделени и от общинския бюджет.

Всеки, който има желание да помогне на Емо може да го направи като се включи в творческото ателие на 11 май /събота/, на https://helpkarma.com/campaign/pomognete-na-emo-256, както и на

IBAN: BG22BUIN95611000581788.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close