РегионалниСамоковСпорт

Благотворително автомобилно състезание в Бели Искър подарява „Усмивки за Боби”

Анна Манова

Благотворително автомобилно състезание ще се проведе на 12 октомври /събота/  край самоковското село Бели Искър.  Инициативата „Усмивки за Боби” е на Мартин Нацев и цели да събере средства за лечение на малкия Боби от Русе, който страда от Детска церебрална парализа. Детето се нуждае от всекидневна рехабилитация, провеждаща се в родния му град. Семейството събира средства за лечение в Център за деца с увреждания RIBEM – Турция.

Организаторът Мартин Нацев е любител на автомобилните шампионати, а негово хоби е спортната фотография. Така в края на състезателния сезон за 2019 година решава да отправи една нетрадиционна покана за благотворително събитие, което да събере на едно място запалените по високите скорости в помощ на едно българско дете и неговото семейство. Идеята му идва от други подобни състезания, в които той участва, но са с по-малък мащаб от настоящето. Спира се на отсечката на Бели Искър, защото трасето е подходящо за целта. Преди години то беше част от популярно рали.

Гости на мероприятието ще бъдат видни имена от автомобилния спорт, представяли достойно България през изминалите 15 години и до днес. В благотворителната инициатива ще се включат десет състезателни автомобила, управлявани от професионалисти, които ще возят гости с благотворителна цел. По този начин всеки желаещ може да усети тръпката от подобно екстремно возене. Трасето ще бъде предварително затворено. Таксата за участие на човек е 100 лв. Ще бъде поставена кутия за дарения в шатрата на организатора. Цялата събрана сума ще бъде дарена за лечението на малкия Боби. Записването за участие става предварително.

Возенето ще включва  тръгване от Боровец по посока на Бели Искър в бавно темпо. Същинската част и бързото каране е по дестинацията от 2.460 – километровото трасе. Стартът на мероприятието ще бъде даден на 12 октомври от 10:30 часа . Първата част ще бъде от 10:30 до 13:00 часа, като пътят ще бъде временно затворен. Втората част ще започне в 14:00 часа, а финалът ще бъде в 16:00. Събитието е организирано съвместно с Община Самоков и РУ – Самоков.

Всеки, който има желание може да помогне на Боби по тези начини:

Чрез превод към дарителската сметка на Боби в Първа Инвестиционна Банка:
BIC: FINVBGSF, IBAN BG64FINV91501317256064
Титуляр: Божидар Бориславов Бонев
 Чрез дарение към платформата HelpKarma: https://helpkarma.com/…/da-pomognem-na-bo…/dashboard/preview
Или като изпратите SMS с текст DMS BOJI на номер 17 777, или направите дарение чрез някой от другите варианти в сайта на DMS, като кликнете на линка: https://dmsbg.com/11740/dms-boji/
PayPal: bonev.bobby@gmail.com

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close