ОбществоРегионалниСамоков

Благотворителното рали „Усмивки за Павел“ събра 6 хил. лв.

„Самоков 365“

 В неделя в Гуцал се проведе благотворителното събитие „Усмивки за Павел“. Организатор бе един от най-добрите рали фотографи у нас – Мартин Нацев, заедно с Юлияна Василева, в сътрудничество с община Самоков и кметство Гуцал.

Това е второто благотворително събитие с подкрепата на автомобилната общност и общината. Първото бе „Усмивки за Боби”, което се проведе през октомври 2019 г. на четвъртокласния път Боровец-Бели Искър. Тазгодишното събитие се състоя край Гуцал на специално отцепено трасе в рали стил с шикани на по-бързите зони. Всеки един пилот получи възможност за 5 преминавания по трасето, а всички постъпления от 150 лв. на човек отидоха в подкрепа на тежката битка на Павел с детска церебрална парализа.

Всеки любител на високите скорости имаше възможност да седне на дясната седалка на подготвени състезателни автомобили в истинската рали отсечка. В събитието се включиха Рали шампионите на България Мирослав Ангелов и Георги Гаджев, както и Пламен Стайков, Никола Мишев, Юлиян Телийски, Дани Живков, Георги Янков, Александър Димитров, Динков Иванов, Петър Йорданов и Асен Иванов. Возиха се над 40 автомобилни фена. Цялата събрана сума ще бъде преведена за лечението на малкия Павел. Детето е родено недоносено, с много ниско тегло и в последствие развива коварната болест. Веднага е започната рехабилитация, логопед, водна терапия и психолог. Необходимата рехабилитация на детето е на обща стойност 2220 евро на месец.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close