ОбществоРегионалниСамоков

Благотворителният рецитал „Кауза, облечена в рими“ събра над 2200 лв. за деца в нужда

„Самоков 365“

Благотворителният рецитал „Кауза, облечена в рими“, успя да събере 2242 лв. за равен училищен старт на деца в неравностойно положение.

Това бе втората кампания на благотворителната организация „Ти си доброто“. Като първата се проведе по Коледа и пожъна голям успех. Инициатори на благородната идея и нейни добри феи са трите дами – Димитрина Тоскова, Мария Шейнова и Габриела Панева. А основната идея е със събраните средства да се закупят необходимите училищни пособия на деца в неравностойно положение на територията на Община Самоков.

Сн. Пламен Лобутов

На сцената на Читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“, в началото на май /3.05.22 г./, прозвучаха едни от най-стойностни български стихове, написани от големи имена като Атанас Далчев, Христо Смирненски, Никола Вапцаров, Борис Христов, Христо Фотев, Пейо Яворов, Дамян Дамянов, Евтим Евтимов, Петя Дубарова, Валери Петров, Стефан Цанев.

В ролята на водещ бе Габриела Панева, която е една от организаторите на събитието. В рецитала взеха участие хора от коренно различни сфери на живота, но с обединяващата любов към красивите български стихове –  Димитрина Тоскова, Мария Шейнова, Иван Ласкин, Ива Димитрова, Ралица Стоянова, Лилия Борисова, Мариета Димитрова, Анна Манова. За по-голяма завършеност и звучене те бяха рецитирани под съпровода на роял, в изпълнение на Борис Георгиев. Талантливата Димона Савчова подари на публиката монолог от книгата „Ние, врабчетата“ на Йордан Радичков.

На финала всички участници, придружени с по едно детенце, пуснаха в залата балони с послание за добри дела и с благодарност към публиката.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close