Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Благотворителният бал „Розова Коледа” очаква хора с отворени сърца

Aнна Манова

За трета поредна година Сдружение на жени с онкологични заболявания и техните сподвижници „Сили имам да се боря” организират благотворителен бал под надслов „Розова Коледа”. Идеята е обвързана с набиране на средства за лечение и профилактика на рака на гърдата.

Инициатори на благородната инициатива са двете сестри Анита и Елица Симитчиеви, които приемат като своя лина мисия да продължат делото на тяхната майка Ирина и да направят нещо в нейна памет. Двете жени са организаторки на ежегодни профилактични прегледи в Самоков за рак на гърдата, през които преминават над 200 жени, инициират два пъти в годината кръводарителски акции, които се радват на засилен интерес. От 2016 година са в основата на благотворителния бал „Розова Коледа”. Спират се на Коледа, защото е специално време от годината, в което хората не само отварят подаръците, но открехват и сърцата си.  Избират розовия цвят като символ на борбата с рак на гърдата, той също е израз на надеждата и добротата. Тази година организаторките са замислили събитието да има малко по-различен формат. Коледният бал ще бъде съпроводен с търг на картини, направени по проект „Заедно срещу рака”. Събраните средства ще бъдат използвани за осъществяване на бъдещите инициативи на сдружението, които имат за цел подобряване на информираността на пациентите на територията на град Самоков.

Благотворителният бал „Розова Коледа” ще се състои на 12.12.18 г. /сряда/ от 18:30 часа в ресторанта на хотел „Арена”. Организаторите призовават всички онези, които все още се чудят какво да подарят на близки и приятели да дойдат и да разгледат маслените картини, може да открият един по-специален подарък и заедно с това да помогнат за реализирането на една благородна кауза.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close