Любопитно

Благотворителна изложба „Храмът на свободните” в помощ на Криси Недялкова

Анна Манова

Благотворителна изложба тази седмица организира журналистът Никола Стойнов. Той е любител планинар и под наименованието „Храмът на свободните” е събрал 24 кадъра от Рила и Пирин, направени лично от него. Изложбата на фотографиите е в помощ на самоковското момиче Кристина Недялкова.

Всички събрани проходи ще бъдат дарени по сметката на семейството на Криси. 13-годишното момиче е родено с диагноза „спина бифида” /тежко гръбначно заболяване/ и през последните няколко седмици се подлага на различни интервенции в Германия. Голяма част от самоковци, а и не само, се включиха в набирането на средства за лечението на детето. Въпреки затрудненията в придвижването и житейските препятствия Криси е успяла да изкачи множество планински върхове. Това е възможно благодарение на силния дух и любовта към планината на цялото семейство. Това не е случайно предвид факта, че Виктория и Захари са планинари и планински спасители. Двамата отделят голяма част от времето и енергията си за организиране и провеждане на различни спортни и туристически активности за деца с двигателни увреждания.

Изложбата „Храмът на свободните” ще бъде открита в София на 13 юли /четвъртък/ от 19:00 часа. Тя ще се състои в Арт Център, намиращ се на бул. „Васил Левски” 57. Всеки, който желае може да я посети в дните до 24 юли.

Банковата сметка, по която се набират средства за лечението на Криси е:
BG20BPBI79424005838602
Пощенска банка
Титуляр: Виктория Христова Недялкова

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close