Обща категорияРегионалниСамоков

Благотворителна изложба по инициатива на Любомир Стамболийски събра 1 400 лв. за Веско Стоянов

Анна Манова

Благотворителна изложба на картини събра любители на изобразителното изкуство в Ритуалната зала на 28 юни. Организатор на събитието бе младият самоковец Любомир Стамболийски, подкрепен от своя приятел Радослав Христов.

Двамата инициатори съвсем успешно бяха преобразили помещението в галерия, като в различни сектори бяха наредили разнообразие от картини. Сред тях фигурираха пейзажи, графики, портрети, абстрактни произведения. Сумите за закупуването им бяха символични.

Присъстващите бяха посрещани от домакините любезно с напитка и с желанието всеки да избере по нещо и да помогне в благородното начинание. Това е първата благотворителна изложба, която правят двамата. Но не е първо събитие с такава насоченост, в което протягат ръка в помощ на нуждаещи се.  Момчетата са показали, че са социално ориентирани и с мисъл за другия. Любомир е един от организаторите на успешната кампания „Коледна приказка”, също е и участник в инициативата „Бъди човек” , където главно действащо лице е Радослав Христов.

Идеята за благотворителната изложба се появява спонтанно в съзнанието на Бубо, а реализацията става бързо с подкрепа на Ради и хора, които също „прегръщат” идеята. Организаторът Стамболийски поздрави присъстващите и благодари на всички, които са допринесли за събитието и са предоставили свои платна. Той подчерта, че значението на едно събитие не се определя от мащабността му, а от неговата навременност. Думите му прозвучаха като апел към всеки един човек, който е решил да помогне на друг, да не го отлага, да не чака точен момент или голям празник.

Събраната сума от благотворителната изложба възлиза на 1 400 лв., които ще бъдат дарени на семейството на Веселин Стоянов, който също има афинитет към изобразителното изкуство и твори красиви неща с ръцете и въображението си.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close