ОбществоРегионалниСамоков

Благотворителна изложба в помощ на Асен Тотев организират преди Коледа

„Самоков 365“

Благотворителна изложба на картини в помощ на Асен Тотев организират доброволци. Тя ще се проведе в навечерието на Коледа – на 23 декември /понеделник/ от 17:30 часа в Ритуалната зала в града.

Основен инициатор на благородното начинание е младият самоковец Любомир Стамболийски, като в организацията му помага Боряна Димова. Това не е първа подобна кампания, в която той участва и организира. През лятото Стамболийски и още няколко негови приятели преобразиха Ритуалната зала в галерия и успяха да продадат голяма част от платната, а събраната сума бе дарена на Веско Стоянов. Втората подобна изложба има за цел да събере на едно място творби на децата от самоковските училища, а средствата да бъдат предоставени на 41-годишния самоковец Асен Тотев, който се нуждае от спешна бъбречна трансплантация. Преди девет години Тотев се подлага на първата си животоспасяваща операция – трансплантация на бъбрек в столичната болница „Лозенец“. При направен рутинен преглед се установява, че бъбрекът не функционира и самоковският баща се нуждае от втора операция. Сумата, необходима за трансплантацията, е 100 000 лв. Семейството не разполага с тези средства. Кутии за дарения са поставени в над 90 обекта.

Желанието на организатора Любомир Стамболийски е в навечерието на най-светлите и семейни празници да бъде протегната ръка за подкрепа към едно самоковско семейство и то да получи необходимата надежда. Затова приканва всеки, който има желание да помогне да се присъедини към изложбата, да разгледа и да си закупи картина.

Събирането на картините продължава, като до този момент със свои произведения са се включили възпитаници от ОУ „Христо Максимов“, ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, СУ „Отец Паисий“, ученици от Долна баня, студенти от Национална художествена академия и познати имена в изобразителното изкуство. От своя страна Любомир Стамболийски ще очаква своите посетители с чаша вино и надежда хората да отворят сърцата си за доброто в навечерието на Коледа.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close