ЛичностиОбществоСамоков

Благотворителната кампания с участието на наши съграждани събра 126 400 лв. за ремонт на „Св. Ал. Невски“

Самоков 365”

 Балът на строителите и архитектите, организиран от Балканска медийна асоциация, се проведе миналия уикенд в столичния хотел „Маринела“. В рамките на бала бяха раздадени Наградите за строителство и инвестиции.

Като най-големи дарители се откроиха Веселин Марешки, с 50 000 лв. и  20 000 лв. от Симеон Пешов собственик на „Главболгарстрой“ и неговата съпруга Бисерка, а останалите бяха набрани чрез DMS номер, в платформата helpkarma и благотворителен търг организиран от г-жа Ива Панева, който се състоя в рамките на Бала на строителите и архитектите.

Символично чекът със събраната сума бе връчен на Валентин Заяков от църковното настоятелство към храм-паметника „Св. Александър Невски“.

Събраната сума ще отиде целево за ремонт на подпокривната част – основно за смяната на старата дограма на кубетата, заради която има много течове.

„Искрено се зарадвах , че точно сем. Пешови спечели в наддаването за иконата на Арх. Михаил и този ангел, който е пазител на душите и борец против злото ще отиде именно в моя роден край“, каза след мероприятието една от организаторките Ива Панева – председател на Медицинско сдружение „Хипократ“.

На търга се разиграха няколко спортни трофеи – боксовите ръкавици на Кубрат Пулев, футболна фланелка на Христо Стоичков от периода му в Барселона, топка с автографите на  всички златни момичета по художествена гимнастика, екип на Благой Георгиев.

Също така ценни картини от колекцията на Греди Асса, Илия Желев, Иван Яхнаджиев, скулптура Илиян Шарков направи от бронз специално за събитието Девата с младенеца, адреналинката Жана  предостави копие на картината на Ван Гог „Слънчогледите“, изработена от нея с полускъпоценни камъни, а Деница Гацинска нарисува Александър Невски с маслени бои.

Водещи на церемонията на Бала на строителите и архитектите бяха актрисата и певица Йоана Драгнева и водещият на предаването по БНТ „Туризъм.БГ“ – Мирослав Димитров.

Почетният председател на Камарата на строителите, меценат и собственик на „Главболгарствой“ Симеон Пешов получи специалната награда Гран При за цялостен принос към строително-инвестиционния бизнес. Статуетката му беше връчена от председателят на Камарата на строителите инж. Илиян Терзиев. „Благодаря за всичко, което правиш за строителството в България, че съм твой приятел и те познавам“ – каза Терзиев от сцената.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close